Com funcionen els cobraments del coamfitrió?

Com a amfitrió, pots configurar i compartir cobraments amb un coamfitrió a Airbnb. Has de triar de quina manera vols compartir els cobraments de les reserves amb el teu coamfitrió.

Quins cobraments poden compartir els amfitrions?

• Despeses de neteja: us repartireu l'import que has establert com a despeses de neteja a les dades de l'anunci.
  • Despeses de neteja més un percentatge: us repartireu l'import que hagis establert com a despeses de neteja a les dades de l'anunci, a més d'un percentatge per reserva (sense les despeses de neteja).
  • Cobraments percentuals: afegeix el percentatge que vols compartir per reserva i, a continuació, decideix si vols excloure o incloure l'import de les despeses de neteja al càlcul d'aquest percentatge.
  • Cobraments d'un import fix: afegeix l'import que vols compartir per reserva.

Es poden configurar cobraments per a comafitrions amb qualsevol permís. Poden aplicar-se algunes limitacions regionals en funció de la ubicació de l'amfitrió o del coamfitrió, que limiten la possibilitat de fer servir aquesta funció.

Com funciona?

Només l'amfitrió que és titular de l'anunci pot configurar els cobraments d'un coamfitrió. Els coamfitrions no poden configurar els seus cobraments ni els d'altres coamfitrions.

Una vegada un amfitrió hagi configurat un cobrament per a un coamfitrió, aquest tindrà 14 dies per confirmar-lo o rebutjar-lo. Si el coamfitrió rebutja la sol·licitud, però vol rebre cobraments, l'amfitrió pot enviar-li una altra proposta.

Quan un coamfitrió confirmi la proposta, podrà començar a rebre els cobraments de les reserves un cop els hostes hagin arribat a l'allotjament. Si un amfitrió modifica la configuració de cobraments d'un coamfitrió, els canvis només s'aplicaran als cobraments de les reserves fetes després que el coamfitrió hagi confirmat la nova proposta.

Per poder rebre els cobraments, tots els amfitrions i coamfitrions han d'establir, com a mínim, un mètode de cobrament i, quan sigui necessari, confirmar la seva identitat i enviar les dades fiscals obligatòries.

Quins cobraments estan inclosos?

Els amfitrions només poden compartir amb un coamfitrió els cobraments resultants d'estades d'hostes a Airbnb. No es tenen en compte, per posar alguns exemples, les reserves d'experiències, els reembossaments de la Protecció contra danys per a l'amfitrió o els cobraments del Centre de resolucions.

Quan rebré el cobrament?

Tant l'amfitrió com el coamfitrió rebran els seus cobraments unes 24 hores després de l'arribada de l'hoste, i el mètode de cobrament de l'amfitrió o del coamfitrió determinarà el temps que tardaran a rebre els diners. Més informació sobre el temps de tramitació mitjà de cada mètode de cobrament.

Si la reserva és per a una estada llarga, enviarem el pagament del primer mes unes 24 hores després de l'arribada de l'hoste, i enviarem els pagaments cada mes durant la resta de l'estada.

On puc consultar els cobraments?

Quan es confirmi una reserva, pots consultar l'import del cobrament del coamfitrió al tauler de control dels ingressos. Més informació sobre com consultar les teves dades dels cobraments.

Com es calculen els cobraments?

Els cobraments dels coamfitrions es calculen en funció de l'import dels possibles ingressos de l'amfitrió per a cada reserva.

Per calcular els possibles ingressos de l'amfitrió per a una reserva, multiplica el preu per nit pel nombre de nits i afegeix els càrrecs addicionals que es puguin cobrar a l'hoste, com ara les despeses de neteja. A continuació, resta la tarifa de servei de l'amfitrió i, si escau, altres impostos i tarifes aplicables.

Els cobraments dels coamfitrions es calculen segons l'import dels possibles ingressos de l'amfitrió per reserva i l'opció de cobrament establerta per l'amfitrió: les despeses de neteja, les despeses de neteja més un percentatge per reserva (sense incloure-hi les despeses de neteja), el percentatge per reserva (sense incloure-hi les despeses de neteja) o un import fix per reserva. Descobreix com es calculen els cobraments.

Important: si l'import dels possibles ingressos de l'amfitrió no és suficient per cobrir els cobraments dels coamfitrions, és possible que els coamfitrions rebin un import inferior al que esperen. A més, en funció de les opcions de cobrament i de la quantitat compartida amb els coamfitrions, l'amfitrió i alguns coamfitrions poden rebre cobraments parcials o no rebre'n cap, especialment quan s'estableixen cobraments per a diversos coamfitrions.

Impostos i cobraments

Els cobraments dels coamfitrions no afectaran l'import que es notificarà al titular de l'anunci a efectes d'informació fiscal. Els titulars de l'anunci rebran un document fiscal amb l'import total de la reserva i els coamfitrions rebran un document fiscal amb els imports que rebin segons el que especifiqui el titular.

Com puc configurar o modificar els cobraments dels coamfitrions?

Només el titular de l'anunci pot configurar i modificar els cobraments dels coamfitrions.

1. Fes un clic a Anuncis i selecciona l'anunci que vols modificar.
  2. A l'Editor d'anuncis, clica El teu espai.
  3. Fes clic a Coamfitrions i selecciona el coamfitrió per al qual vulguis configurar els cobraments.
  4. Clica Cobraments i selecciona si vols compartir els cobraments amb una de les opcions disponibles: Despeses de neteja, Despeses de neteja més un percentatge, Percentatge o Import fix.
  5. Fes clic a Confirma amb el coamfitrió.

Perquè el coamfitrió pugui rebre cobraments, cal que confirmi el que has establert. Si vols modificar la configuració de cobraments abans que el teu coamfitrió la confirmi, has de cancel·lar la proposta i enviar-ne una altra.

Recorda que les modificacions que facis en els cobraments tindran validesa només per a les reserves fetes després que el coamfitrió hagi confirmat els canvis.

Si comparteixes les despeses de neteja i vols modificar-ne l'import, consulta com pots modificar les despeses de neteja a les dades de l'anunci. Tingues en compte que, per canviar les despeses de neteja, no cal que el coamfitrió confirmi la nova proposta, però sí que rebrà una notificació del canvi.

Com puc revisar o cancel·lar una proposta de cobrament pendent?

Abans que el coamfitrió ho confirmi, podràs:

1. Fes un clic a Anuncis i selecciona l'anunci que vols modificar.
  2. A l'Editor d'anuncis, clica El teu espai.
  3. Fes clic a Coamfitrions i selecciona el coamfitrió.
  4. Fes clic a Cobraments per consultar les dades del cobrament.
  5. Per cancel·lar la proposta, clica Cancel·la la proposta.

Com puc deixar de compartir els cobraments amb un coamfitrió?

1. Fes un clic a Anuncis i selecciona l'anunci que vols modificar.
  2. A l'Editor d'anuncis, clica El teu espai.
  3. Fes clic a Coamfitrions i selecciona el coamfitrió.
  4. Fes clic a Cobraments per consultar les dades del cobrament.
  5. Fes clic a Atura els cobraments i Sí, atura els cobraments.

Si optes per deixar d'enviar-li pagaments, el coamfitrió no rebrà cap ingrés per les reserves fetes després que hagis deixat de compartir-los, així que pensa-t'ho bé abans de fer res. El coamfitrió rebrà una notificació explicant-li que s'han aturat els cobraments. També pots deixar d'enviar els pagaments al coamfitrió eliminant-lo de l'anunci (això ho pots fer tu o un altre coamfitrió amb accés complet), cosa que també se li comunicarà al coamfitrió.

Excepcions dels cobraments

Quan l'import dels possibles ingressos de l'amfitrió sigui superior a la suma de tots els cobraments dels coamfitrions, els coamfitrions rebran el pagament primer i l'amfitrió rebrà el que quedi restant. En alguns casos, és possible que un coamfitrió o l'amfitrió no rebin un cobrament o rebin menys del que esperaven.

Quan els cobraments dels coamfitrions superen l'import dels possibles ingressos de l'amfitrió

Si l'import dels possibles ingressos de l'amfitrió per una reserva és inferior a la suma dels cobraments dels coamfitrions configurats, és possible que els coamfitrions rebin un cobrament inferior del previst o que no rebin res. Això també pot comportar que l'amfitrió no rebi cap cobrament.

Si un hoste cancel·la la reserva

Tots els cobraments relacionats amb la reserva que es deuen a l'amfitrió es tracten de la mateixa manera per al coamfitrió, fins i tot si l'amfitrió acaba rebent només una part del cobrament, a causa d'una cancel·lació.

Per exemple, si es cancel·la una reserva de 150 euros i l'import dels possibles ingressos de l'amfitrió per a aquesta reserva passa a ser de 50 euros, i si el cobrament del coamfitrió és del 10 % per reserva (sense incloure-hi les despeses de neteja), el coamfitrió rebrà 5 euros i l'amfitrió en rebrà 45.

Quan un amfitrió o un coamfitrió cancel·len una reserva després de l'arribada

Si un amfitrió o un coamfitrió amb accés complet cancel·len la reserva d'un hoste després que Airbnb hagi enviat els cobraments, deduirem l'import del reembossament dels futurs cobraments fins que s'hagi cobrat l'import total. Això vol dir que és possible que, per a les pròximes reserves, els coamfitrions o l'amfitrió no rebin cap import o que l'import sigui inferior del que esperen. Els amfitrions i els coamfitrions es poden trobar que això es reflecteix com un ajust al seu tauler de control dels ingressos.

Cobraments dels coamfitrions a partir del 12 d'octubre del 2023

A partir del 12 d'octubre del 2023, si en un anunci s'estableixen 2 o més cobraments per a coamfitrions, l'import dels possibles ingressos de l'amfitrió es compartirà amb els coamfitrions en l'ordre següent:

1. Només les despeses de neteja
  2. Despeses de neteja, més un percentatge de la reserva que exclogui les despeses de neteja
  3. Percentatge de la reserva (sense incloure-hi les despeses de neteja), de l'import més elevat al més baix
  4. Percentatge de la reserva (incloent-hi les despeses de neteja), de l'import més elevat al més baix
  5. Import fix per reserva, de l'import més elevat al més baix

Qualsevol quantitat que quedi després dels cobraments dels coamfitrions es pagarà a l'amfitrió.

Et donem un exemple de l'ordre del cobrament a partir del 12 d'octubre del 2023:

Despeses de neteja més un percentatge (sense incloure-hi les despeses de neteja).

Percentatge, sense incloure-hi les despeses de neteja.

Percentatge, incloent-hi les despeses de neteja.

Import fix.

Ordre de repartició

Exemple 1. Cobraments: 500 euros de possibles ingressos per a l'amfitrió (400 euros de la reserva + 100 euros de despeses de neteja).

Exemple 2. Cobraments: 200 euros de possibles ingressos per a l'amfitrió (100 euros de la reserva + 100 euros de despeses de neteja).

Coamfitrió 1

100 euros de despeses de neteja + 5 %

-

-

-

1

120 euros

105 euros

Coamfitrió 2

-

20 %

-

-

2

80 $

20 %

Coamfitrió 3

-

10 %

-

-

3

40 euros

10 $

Coamfitrió 4

-

-

-

35 euros

4

35 euros

35 euros

Amfitrió

-

-

-

-

5

Ingressos restants: 225 euros

Ingressos restants: 30 euros

Et donem un exemple de l'ordre dels cobraments a partir del 12 d'octubre del 2023, en què els cobraments proposats pel coamfitrió superen els possibles ingressos totals de l'amfitrió:

Despeses de neteja més un percentatge (sense incloure-hi les despeses de neteja)

Percentatge, sense incloure-hi les despeses de neteja

Percentatge, incloent-hi les despeses de neteja

Import fix

Ordre de repartició

Cobraments: 500 euros de possibles ingressos per a l'amfitrió (400 euros de la reserva + 100 euros de despeses de neteja)

Coamfitrió 1

Despeses de neteja de 100 euros + 40 %

-

-

-

1

260 euros

Coamfitrió 2

-

30 %

-

-

2

120 euros

Coamfitrió 3

-

20 %

-

-

3

80 euros

Coamfitrió 4

-

-

-

50 euros

4

40 euros

Amfitrió

-

-

-

-

5

0 euros

Cobraments dels coamfitrions abans del 12 d'octubre del 2023

Abans del 12 d'octubre del 2023, per als cobraments compartits amb 2 o més coamfitrions, l'import dels possibles ingressos de l'amfitrió es compartia amb els coamfitrions en l'ordre següent:

1. Cobraments fixos, de l'import més alt al més baix
  2. Cobraments en percentatge amb imports mínims de cobrament, de l'import més alt al més baix
  3. Cobraments en percentatge sense imports mínims de cobrament

Qualsevol quantitat que quedés després de restar-hi els cobraments dels coamfitrions es pagava a l'amfitrió

Et donem un exemple de l'ordre del cobrament en un cas anterior al 12 d'octubre del 2023:

Percentatge per reserva

Import mínim opcional

Import fix per reserva

Ordre de repartició

Exemple 1. Cobraments: 150 euros de possibles ingressos per a l'amfitrió.

Exemple 2. Cobraments: 300 euros de possibles ingressos per a l'amfitrió.

Coamfitrió 1

-

-

100 euros

1

100 euros

100 euros

Coamfitrió 2

25 %

10 euros

-

2

37,50 euros

75 euros

Coamfitrió 3

20 %

-

-

3

12,50 euros

60 euros

Amfitrió

-

-

-

4

0 euros

Ingressos restants: 65 euros

Limitacions regionals

Hi ha algunes limitacions a l'hora de compartir els cobraments amb els coamfitrions, en funció de la teva ubicació, la del coamfitrió i la de l'allotjament. S'apliquen les restriccions següents:

Amfitrions i coamfitrions situats fora dels Estats Units i de la Unió Europea

• Els amfitrions només poden repartir-se els cobraments amb un coamfitrió per anunci.

Brasil

• Els amfitrions només poden repartir-se els cobraments amb un coamfitrió per anunci.
  • L'amfitrió i el coamfitrió han de tenir el mateix país de residència per poder repartir-se els cobraments.

Canadà

• Els amfitrions només poden repartir-se els cobraments amb un coamfitrió per anunci.
  • L'amfitrió i el coamfitrió han de tenir el mateix país de residència per poder repartir-se els cobraments.

Índia

• Els amfitrions només poden repartir-se els cobraments amb un coamfitrió per anunci.
  • L'amfitrió i el coamfitrió han de tenir el mateix país de residència per poder repartir-se els cobraments.

Mèxic

• Actualment, no està permès repartir els cobraments dels allotjaments ubicats a Mèxic.