Salta

Discovering oaxacan roots: CORN!

1 avaluacióOaxaca de Juárez, MèxicPertany a la col·lecció Cuina a Airbnb

En pausa fins al dia 22 d’octubre.

Per garantir la salut de la nostra comunitat, les experiències a Airbnb a moltes regions estan en pausa a causa de la COVID-19. Abans de fer cap reserva, consulta les darreres novetats al Centre d'ajuda. Més informació

Experiència de cuina organitzada per Aurora &  Keri

4 hores
Mexicana
Fins a 6 persones
Idiomes de l'experiència: Anglès, Espanyol

Què farem?

We will start by learning about the nixtamalization process, and how it becomes into the corn dough. Now we are ready to prepare our whole breakfast: white atole, and two other derived drinks. and tortillas, memelitas, tetelas, as well as a traditional molcajete sauce. Meanwhile, we will be explaining the flavors, techniques and traditions related to the ingredients and dishes.
It's time to have breakfast!! We will talk about oaxacan culture and history related to the gastronomy.
Now, let's prepare our whole lunch: yellow mole, green mole and the tradicional stone soup.
The goal is for you to understand flavors, names, differences and how you can substitute ingredients when you don't have them around.
More eating? Of course!! and, like people say in our towns: if you don't eat it, you carry it! so, you can take the food to go.
We will start by learning about the nixtamalization process, and how it becomes into the corn dough. Now we are ready to prepare our whole breakfast: white atole, and two other derived drinks. and tortillas, memelitas, tetelas, as well as a traditional molcajete sauce. Meanwhile, we will be explaining the flavors, techniques and traditions related to the ingredients and dishes.
It's time to have breakfast!! We will talk about oaxacan culture…

Aurora & Keri s'ha compromès amb la seguretat

Aquest amfitrió s'ha compromès a complir les pautes de seguretat i neteja d'Airbnb en el context de la COVID-19, com ara complir les mesures de distanciament físic, practicar una bona higiene i assegurar-se que tots els participants portin màscara.
Més informació

Què s'hi inclou?

  • Menjar
    Comida basada en maíz, tomate, chile, cebolla, y manteca de cerdo. Bebidas...
A partir de €63
 per persona
No hi ha dates disponibles

Coneix l'amfitrió: Aurora & Keri

Allotja hostes a Airbnb des del 2019
  • 1 avaluació
  • S'ha verificat la identitat
Aurora and Keri, devoted to share the beauty of oaxacan traditional gastronomy.
Aurora, with a bachelor's degree in International Relations, has experience as educator in areas of history and culture.
Keri, with a bachelor's degree in Gastronomy, has a current position as Chef in "Zorba el Griego" and "Hacienda los Dorantes", both catering companies, as well as Manager in "Alhóndiga Reforma, mercadito gourmet". He's got experience as facilitator in gastronomy workshops in Argentina and Mexico.
Per tal de protegir el teu pagament, no facis mai cap transferència bancària i fes servir sempre el lloc web o l'aplicació d'Airbnb per comunicar-te amb l'amfitrió. Més informació
EXPERIÈNCIES A AIRBNB
Cuina

Amants de la cuina

Aprèn a cuinar receptes tradicionals i escolta les històries personals dels amfitrions locals.

Racons íntims

Comparteix un àpat en espais únics, des de granges privades fins a les millors terrasses secretes amb vistes.

Verificades per Airbnb

Revisem totes les experiències per comprovar que ofereixen un tast de l'autèntica cuina tradicional.

On aniràs?

We will have our workshop at the beautiful "Alhóndiga Reforma, mercadito gourmet", which has a privileged location and a beautiful scenario for having breakfast, lunch and a wonderful time learning.
Meet us at the first shop: Madame Café et Chocolate (right in front of the entrance).

1 avaluació

Mike
agost de 2019
What a delightful and informative experience! Keri is very personable, approachable, and knowledgeable about the cuisines of Oaxaca and demonstrated the perfect balance of instruction versus allowing me be hands-on. He and Aurora did an exceptional job of answering my questions and work very well together to provide not only the technical expertise involved in the creation of the recipes, but also in sharing the background and history behind the meals. It was a perfect way to spend a morning in Oaxaca! The class, and the hosts, come with my highest recommendation! Gracias!
What a delightful and informative experience! Keri is very personable, approachable, and knowledgeable about the cuisines of Oaxaca and demonstrated the perfect balance of instruc…

Preferències dietètiques

Si ho sol·licites, l'amfitrió pot atendre les necessitats dietètiques que es detallen. Si també vols reservar un allotjament, has d'avisar l'amfitrió abans de l'inici de l'experiència.
Sense lactis
Al·lèrgia als fruits secs de closca
Al·lèrgia als cacauets
Sense gluten
Sense soja

Coses que cal saber

Política de cancel·lació

Pots cancel·lar una experiència i rebre'n el reembossament íntegre fins a 24 hores després d'haver-la reservada o quan faltin un mínim de 7 dies perquè comenci.

Requisits per als hostes

Hi poden participar fins a 6 viatgers amb una edat mínima de 15 anys.

Més suggeriments

No need of cook skills, but so eager to get into oaxacan gastronomy culture.
In case of allergies or food restrictions, please let us know so we can adjust ingredients. Also, If you want to try any specific dish or flavor, tell us ahead, we are always open to that!